Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 30 mars 2014

10 fel entreprenörer gör när de ska kommunicera: Del 1

3638834128_8d337635fd_z

Entreprenörer är spännande människor. Fulla av driv och drömmar. Lite som barn, faktiskt. Och lite som med barn så kan ibland entreprenörer ha svårt att vara tydliga när de ska förklara saker. Detta är en följetong med 10 tips på hur du som entreprenör blir bättre på att kommunicera. Två nya tips varje vecka.

1. Att vilja berätta allt samtidigt

Jag förstår att du har mycket du vill dela med dig av min vän men det betyder inte att du behöver göra det på en och samma gång. Hjälp mig att förstå vad det är du vill säga genom att dela upp det i små portioner. Istället för att försöka mata mig med hela havets samlade fiskar, växter och musslor samtidigt så kan du göra små sushibitar som jag kan få plocka en i taget. Om jag klickar på rubriken ”Om mig” på din hemsida så vill jag att du berättar för mig om dig och om du skickar ut ett mail som innehåller en inbjudan till ett event med rubriken ”Nu bjuder vi in till event” så vill jag inte att halva mailet ska handla om annat.

En sak i taget.

Var sak på sin plats.

Hjälp mig att förstå.

preview_COLOURBOX8402576

2. Att berätta vad du själv tycker är viktigt istället för vad den du talar med tycker är viktigt

Du har varit inspirerad av din idé i flera år och jag riktigt ser hur det glöder i dina ögon. Du kan knappt vänta med att få berätta för mig om hur revolutionerande din app är eller hur din nya disktrasa inte bara får bort smuts utan också fettfläckar. Energin du har är fantastisk. Håll kvar i den samtidigt som du stänger munnen och öppnar öronen. Fråga mig vem jag är, vad jag gör och vad jag tycker är viktigt. Lägg tid och energi på att lyssna på mig. Det finns en sak som är viktigare än din produkt. En sak som är viktigare än ditt företag. En sak som är viktigare än varenda krona du drar in till din business: kunden.

Träna på att lyssna.

Ställ öppna frågor.

Lär känna kunden bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>