Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 13 april 2014

10 fel entreprenörer gör när de ska kommunicera: Del 3

preview_COLOURBOX4390078

Entreprenörer är spännande människor. Fulla av driv och drömmar. Lite som barn, faktiskt. Och lite som med barn så kan ibland entreprenörer ha svårt att vara tydliga när de ska förklara saker. Detta är en följetong med 10 tips på hur du som entreprenör blir bättre på att kommunicera. Två nya tips varje vecka.

5. Att kommunicera med en målgrupp istället för en människa

Kommunikation sker alltid mellan två människor. Oavsett om det är landet Sverige, företaget Coca Cola eller organisationen Röda Korset som vill få ut en kampan till miljontals människor eller en liten radiokanal som sänder för några hundra lyssnare mitt i natten så finns det alltid en person som säger något till en annan person.

När jag går förbi en affisch, lyssnar på en radiojingel eller surfar in på en hemsida så vill jag inte känna mig som ett får i en skock, jag vill att du kommunicerar med mig som en individ. Det betyder att du ska se mig, höra mig och förstå mig. Annars är jag inte intresserad av vad du har att säga.

Skippa målgrupp – tänk människa.

Tänk att människan i dig kommunicerar med människan i mig.

Byt ut ni och er mot du och dig.

6. Att lova saker du inte vill hålla

preview_COLOURBOX7486222

Alla relationer bygger på ärlighet och härlighet – du behöver vara en rak och skön person. Och eftersom kommunikation bygger på relationer så gäller det att hitta en sann kärna även där. Ofta tror du som entreprenör att det handlar om att sälja in så mycket som möjligt eftersom mycket av din tid läggs på att sälja in din produkt eller tjänst. Något som är vanligt är att du säljer in för mycket, du lovar saker du inte kan eller vill hålla. Gör du det för att du är en dålig människa, en kass entreprenör, en usel relationsbyggare? Nej.

Du gör det för att du är lite för bra på att sälja. I det läget är det bättre att låta säljaren sätta sig i baksätet och låta kommunikatören köra bilen.

Lova det som behövs.

Överträffa förväntningarna.

Kamma hem bonuspoäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>