Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 20 april 2014

10 fel entreprenörer gör när de ska kommunicera: Del 4

6858612077_1429297229_b

Entreprenörer är spännande människor. Fulla av driv och drömmar. Lite som barn, faktiskt. Och lite som med barn så kan ibland entreprenörer ha svårt att vara tydliga när de ska förklara saker. Detta är en följetong med 10 tips på hur du som entreprenör blir bättre på att kommunicera. Två nya tips varje vecka.

7.    Att berätta för mycket och visa för lite

När jag flyger i ett flygplan är jag intresserad av att höra när planet lyfter och när det landar. Helst vill jag att det lyfter från den plats där jag är och att det tar mig till den plats jag vill. Jag vill höra berättelser från nöjda resenärer som också tagit sig från punkt A till punkt B.

Jag vill inte höra piloten berätta om hur många grader det är utanför planet eller hur många tusen meter vi befinner oss på. Jag vill inte höra hur hon svänger höger vid Dubai och vänster vid Mumbai. Jag vill ha min tomatjuice, min tidning och blunda och hinna vila lite innan jag kommer fram.

Som entreprenör är du också fokuserad på att berätta HUR du gör saker. Visa vad du gör istället. Låt nöjda kunder berätta om dig. Låt nöjda case stå för ditt varumärke. Låt starka referenser skapa en bild av hur bra du levererat. Jag är inte intresserad av alla detaljer och steg på vägen, dina metoder eller hur du gör vad.

Sluta prata och börja visa.

Exempel istället för metoder.

Låt andra skryta om dig.

8.    Att vara skenmjuk

Man dressed as a Disciple in prayer

Det är lätt att blanda ihop feghet med ödmjukhet. Ibland har vi en tendens att klä vår feghet i ödmjuka kläder och komma undan med uttalanden som:

”Det går så bra just nu så jag behöver inte jaga det där uppdraget.”

”De är mycket bättre än oss så det är nästan skönt att våra kunder gick över till dem.”

”Jag ska inte ta så mycket plats, det är bättre att yngre förmågor kommer fram.”

Du får inga poäng för att du maskerar din feghet. Det är fortfarande feghet. Ödmjukhet handlar inte om att underkasta dig eller se ner på dig själv. Ödmjukhet handlar om värme och om att vara mjuk gentemot andra människor. Det betyder inte att du glömmer vem du är.

Var kaxig.

Var mjuk.

Hitta en balans däremellan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>