Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 3 december 2013

”Äh, bara kör. Om det inte funkar har du ju uppsägningstid”

Om hälften av alla svenska småföretag anställde en ny person hade det varit en halv miljon nya jobb. Men det är knappast byråkrati eller arbetsgivaravgifter som står i vägen, enligt Sofia.

Foto: Victor1558

Rekrytering är knepigt. (Personerna på bilden har inget med texten att göra.)
Foto: Victor1558

Jag har funderat över vad som egentligen hindrar oss företagare från att anställa våra första medarbetare. Är det byråkratin, sjuklöneansvaret eller kanske den höga arbetsgivaravgiften om gör att vi tvekar? Är det verkligen dessa saker som gör att du som är företagare inte vågar ta steget? Jag läste ett väldigt bra inlägg i helgen av kloka Lisa Lindström, vd Doberman. Hon menar att det kanske inte är sänkt arbetsavgift som det är det viktigaste, utan helt andra saker. T ex hjälp att rekrytera. Jag tycker hon har så rätt.

Jag står precis i begrepp att våga ta steget och anställa min första medarbetare. Visst är investeringen och ansvaret en del av oron, men inte den största. Min största oro är att rekrytera fel. Tänk om jag får in fel person?! Någon som inte levererar, eller som inte har rätt kompetens, eller – ännu värre – som skapar oreda/problem i bolaget. Det kan orsaka betydligt större skada för bolaget än lönekostnaderna.

Att rekrytera rätt person är helt avgörande för en lyckad tillväxt. Men med en begränsad budget har jag inte råd att använda en professionell rekryteringsfirma. Det gör urvalet av kandidater mer begränsat. Eftersom företaget snurrar på i 110 har jag samtidigt inte tid att lägga upp annons på ABF och sedan lägga en vecka på att läsa igenom ett hundratal CV:n och sålla ut de bästa. I mina tidigare jobb minns jag också med fasa ett par felrekryteringar vi gjorde som kostade bolaget dyrt. Att rekrytera är svårt. Det är kanske ett av de viktigaste besluten man som företagare gör. Och de första rekryteringarna när man går från en till två, tre, fyra personer är så viktiga.

Jag skulle välkomna en möjlighet att ansöka om rekryteringscheckar. Dessa skulle delas ut av staten till de företag som kan redovisa bästa förutsättningarna för tillväxt.

Ibland tänker jag att jag kanske överskattar hur svårt det är. Jag kanske borde resonera lite mer som en annan härlig entreprenörsvän som bara säger ”äh, bara kör, om det inte funkar har du ju uppsägningstid, det brukar lösa sig.” Men jag tror inte att så många svenska entreprenörer i trygghetsnarkomanernas Sverige tänker så. Men egentligen har hon ju rätt. Det brukar lösa sig.

Hur som helst, detta är en viktig fråga att utreda, för det finns en enorm potential. Om hälften av alla småföretag i Sverige skulle våga anställa en person var, skulle detta ge 525 145 nya jobb i Sverige. En halv miljon nya jobb! Återstår bara att knäcka frågan kring vad som hindrar de flesta idag och hjälpa dem våga ta steget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>