Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 28 januari 2014

Aldrig fucka upp – mentaliteten som skadar dig och ditt företag

COLOURBOX2601391_41461e

Hej, jag tänkte berätta för dig hur du hinner med allt, och aldrig missar en uppgift.

Förlåt. Nu ljög jag för dig. Det där är faktiskt helt omöjligt.

Ofta kommer jag på mig själv att älta över saker som jag inte hann göra. Pratar man med andra egenföretagare och eldsjälar så märker man snabbt att detsamma gäller för dem flesta av oss. Det är lite av en folksjukdom bland entreprenörer. Alla vi stressar över att vi inte riktigt hinner med allt:
Ett säljsamtal som man glömde att ringa förra veckan.

Ett viktigt mejl man inte hann skicka inför lanseringen.

Att facebookkampanjen inte blev så bra som man hoppades.

Att man glömde att fylla in alla taxikvitton i den där tabellen för utlägg som man kom överens om på senaste styrelsemötet.

Det är lätt att hamna där och förbanna sig själv över alla missar. Men gör det inte. Snälla, släpp det bara och gå vidare. Grejen är att du kommer aldrig lyckas med det där: att hinna med allt, att göra allt helt rätt varje dag.

För att för varje grej du inte hann eller glömde bort att göra, gjorde du minst två saker som tog din verksamhet i rätt riktning. Två saker som troligtvis var viktigare och gav dig en mycket större positiv effekt än det du glömde skulle ha gjort.

Egna företagare är passionerade, flitiga och vi arbetar hårt. Vi alla strävar efter att göra så mycket som möjligt och så bra som möjligt. Det kommer alltid att kännas som att det finns så mycket mer du kan göra. Gå inte i den fällan. Istället ge dig själv en klapp på axeln för allt som du hann med att göra.
Så gör dig själv en tjänst:

Gör en lista på 10 saker som du gjorde senaste månaden som gynnade ditt företag.

Gör en lista på 10 saker som du inte hann göra senaste månaden.

Jämför listorna med varandra.

Vilken lista vinner? Så fortsätt leverera, vara grymt bra på det du gör och sluta fokusera så mycket på dina missar. Det är helt ok och framförallt mänskligt att inte hinna med allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>