Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 17 december 2012

Är tiden för de stora uppfinningarna slut?

Vi har snart slut på ställen på vår jord som vi inte har upptäckt. Men kanske blir de nya upptäckterna istället snarare inre insikter än yttre nya platser.

Jag kan känna en sorgsenhet över att det finns så få platser på jorden som människan inte har varit på. Men det handlar bara om våra fysiska begränsningar. Vad gäller våra mentala och intelligensmässiga begränsningar vet vi väldigt lite. Jag tror att vi bara snuddat vid den kapacitet vår hjärnor har. Jag tror att den teknik vi har uppfunnit idag bara en början på mer kreativitet. Förhoppningsvis är det också en början på uppfinningar och sätt att rädda miljön och planeten från att gå under. Jag tror att allt fler blir medvetna om att världen inte mår så bra, och att fler vänder sin medvetenhet till att göra något som inte bara gagnar ens personliga intressent.

Jag tror att nästa ”uppfinning” eller insikt kommer handla mer om inre förmågor än om yttre. Psykologin är en av våra yngsta vetenskaper. Kanske är den knappt 150 år gammal och vi vet mycket mindre än vad vi tror. Vi ändrar uppfattning i samma takt som löpsedlarna på kvällstidningarna byts. Jag tror och hoppas på en stor både inre och yttre utveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>