Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 31 januari 2014

Bli bättre som människa och ledare

18e68fa149dcdd8f94ba_41599a

Ledarskapsutveckling är ju bara personlig utveckling egentligen, eller hur?

Den här veckan ska jag få äran att medverka vid ett nystartat nationellt ledarskapsprogram. Jag är en av 36 utvalda deltagare och jag känner både prestationsångest och glädje inför denna utmaning.

Under de första åren som företagare är det så mycket fokus på att lära känna verksamheten, produktionsplanera och effektivisera, utveckla produktsortimentet, sätta vår prägel på företagsprofilen och jobba med marknadsföring. Att jag är ledare för drygt 10 medarbetare har tyvärr kommit i skymundan många gånger. Jag har inte räckt till att även jobba med ledarfrågorna utan fokus har varit att få igång affärerna och sen har min energi helt enkelt tagit slut.

Nu när det gått snart åtta år känner jag dock tydligt att fokus har flyttat. Vår verksamhet har en mycket tydligare struktur och jag har vågat släppa kontrollen och gett mina duktiga medarbetare mer ansvar för de områden de behärskar så mycket bättre än jag. I samband med denna förändring väcks också många tankar hos mig hur jag kan bli en riktigt bra ledare, för det vill jag.

Ledarskapsutbildning är ju egentligen personlig utveckling, eller hur. Det handlar om att jag ska få insikt om mina styrkor och svagheter och att jag är så mogen att jag vågar blotta dem och ge mina medarbetare chans att ta plats där de är duktigare än jag. Att släppa kontrollen och prestigen och ”vara storsint” nog att kunna ge beröm och feedback till alla bra initiativ och jobb som görs runt omkring mig. Det gäller också att frigöra tid för mig själv så att jag verkligen har tid att se det som sker runt mig och inte vara så upptagen av min egen stress och prestationsångest.

Jag har stor tro till att saker sker med en mening. Förhoppningsvis är det så att jag nu är mogen för att utveckla mig och bli en bättre människa och därmed en bättre ledare. Women Up, here I come!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>