Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 4 november 2014

Att behöva titta på bilder på min man för att veta hur han ser ut

bild

Hej älskling, är det så här du ser ut?

Måndag: Angela i Skåne. Tisdag: Angela hem från Skåne och Micael i Frankrike. Onsdag: Micael i Frankrike. Torsdag: Micael hem från Skåne och Angela i Stockholm. Fredag: Angela hem från Stockholm. Lördag: Närakuten i Jönköping. Söndag: Vilodag.

Vår kalender en mardrömsvecka i början av oktober. När man är mitt inne i det tror man att man orkar, när man har lagt det bakom sig fattar man inte hur man någonsin orkat.

Veckan i oktober var ett undantag. Vi har inte sådana veckor längre (vi tackar gudarna för det)!

I våras hade vi nåt liknande två av tre veckor. Även förra hösten upplevde vi detsamma. Det är inte livskvalitet, det är knappt ens ett liv.

Ekorrhjulet när det är som tristast och mest elakt. Samtidigt kan man inte stiga ur det eftersom det fortsätter snurra.

Till slut fick vi bukt på det, det hände någonstans kring att jag fick stanna glassbilen i Nyköping på väg till Stockholm en torsdagmorgon för att sova en halvtimme och när min man Micke och jag insåg att vi båda trodde att samma stol vid matbordet var vårt, dvs vi åt inga måltider tillsammans för då hade vi ju haft varsin plats.

När vi var inne i det upplevde vi ändå att vi kunde upprätthålla någon slags balans för barnen, med hjälp av vårt skyddsnät runt omkring, och med hjälp av att vi försökte att (nästan) aldrig vara borta samtidigt.

Det var i första hand min och Mickes relation som tog stryk, under en period på 12 dagar sov vi i samma säng e n natt.

Sen var det de där med att komma hem, utmattad och trött. Det blir inte lätt någon kvalitetstid då. Istället gör man saker som gör livet ännu mer komplicerat.

Som att komma hem från Stockholm 18:00 en fredagkväll och köra in glassbilen i en carport som har ett innertak som är bra mycket lägre än glassbilen. Då fastnar bilen i taket.

Eller när man fem minuter efter att man kommit hem från Frankrike stiger på en synål med foten, så illa så att det krävs en kirurgisk operation för att fixa.

Det går inte på en kafferast att återställa detta, utan då snackar vi en eller ett par dagar till.

Sedan i maj distribueras och säljs vår glass av Gården Direkt i Stockholm, vilket gör att jag kunde stiga ur ekorrhjulet i Stockholm och hålla mig till Småland.

Den här gången, nu i oktober, när vi hade en tillfällig mardrömsvecka, hann jag vara hemma i nästan två timmar på fredagkvällen. Vi hann basta tillsammans innan Micael skar sig i handflatan på glaset till diplomramen som gått sönder ett par dagar innan. Blodet flödade om någon undrar.

Min man är en sån där kille som blir dålig redan innan termometern visar på förhöjd temperatur, han är däremot helt omöjlig att få med till läkaren. Det blev alltså en fördröjd effekt på ett halvt dygn innan han kunde plåstras om på riktigt.

Men dygnet därefter kunde vi vila. På den sjunde dagen klev vi ur vårt tillfälliga ekorrhjul. Som tur är.

Det är toppen att jag inte längre behöver titta på bilder på min man för att veta hur han ser ut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>