Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 13 juni 2013

Håll ut, snart vänder det!

Om att sälja och om att återhämta sig från en operation genom young adult-litteratur.

”Man brukar säga att på hundra knack får du tio snack och ett tack.” Så säger säljcoachen Ulla-Lisa Thordén till Expressens Driva Eget-bilaga.

Jag skulle snarare säga att man måste knacka femhundra gånger för att få tio möten. Något man sällan (aldrig) får höra om är att alla företag måste kallsälja de första fyra åren. Räkna inte med att någon approcherar er i början. Men eftersom de flesta (alla) ljuger om detta så känner man sig värdelös och ens självförtroende hamnar på noll och säljet går sämre och sämre.

Håll ut, snart vänder det, är ett fint litet råd i all sin enkelhet.

Själv har jag haft YA (young adult)-fest den senaste veckan då jag vilat upp mig efter en operation. Jag hittade detta fina citat i Kristin Cashores andra bok i De utvalda-serien: ”Vi vandrar alla på stigar vi aldrig skulle ha valt åt oss själva. Jag blir nästan trött på mitt eget gnäll ibland.”

And here is the result of min YA-fest:

Kami Garcia och Margaret Stohl: Beautiful creatures-serien (långtråkig, ospännande kärlekshistoria)

Veronica Roth: Divergent-serien (andlöst spännande, fantastiska karaktärer)

Kristin Cashore: De utvalda-serien (läsvärd pga de starka tjejerna i boken)

Michelle Hodkin: Mara Dyer-serien (spännande men Mara är urtråkig och gnällig)

Klämde även Saeculum av Ursula Poznanski på nätterna då jag hade ont efter operationen och inte kunde sova. Blev så rädd att jag var tvungen att ha radion på och gå upp och kolla i alla rum att ingen som inte skulle vara där fanns där. Detta trots att jag inte är en young adult. Ska nu hugga in på Mortal instruments-serien (Cassandra Clare).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>