Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 21 februari 2015

Inte så svårt att registrera ett företag idag

The Old typewriter

För en vecka sedan registrerade jag ett nytt företag hos Bolagsverket. Det var smidigt och enkelt via verksamt.se och med mobilt BankId så är det ju väldigt snabbt gjort. Det har alltså gått framåt på den punkten och det är väl mycket att tacka för all den nya tekniken. För att vara en person som inte prioriterar att sortera papper eller för den delen leta papper så gillar jag denna papperslösa lösning som nu finns. Jag behöver ju bara komma ihåg mitt personnummer och hitta telefonen!

Finns det några nackdelar? Inga jag vet, men jag kan ju spekulera i säkerhet till exempel. Igår satt jag på tåget och skickade in till skatteverket för att registrera arbetsgivaravgift, moms och F-skatt och började fundera om någon skulle se min kod på mitt mobila BankId och mitt personnummer. Kan de använda det då? Blev plötsligt tveksam och osäker.

Ett papper kan jag  ha kvar hur länge som helst i min pärm där i hyllan. Hur länge finns min digitala ansökan kvar så jag kan se vad jag skrivit? Jag läste någonstans att våra digital bilder kanske inte finns kvar i framtiden, däremot kommer mina album med pappersfoton och alla osorterade pappersfoton som ligger i en skeppskista i vardagsrummet finnas kvar för en lång tid framöver. Där kan även barn och framtida ev barnbarn bläddra och minnas. Men hur hittar de mina digitala bilder? Redan nu finns det 8000 bilder på en extern hårddisk, bilder som jag aldrig tittar på.

Men hursomhelst så är tjänsten verksamt.se suverän. Det tog 5 arbetsdagar och en liten rättelse av en mening som var för entreprenöriell och inte tillräckligt byråkratisk. Men sen var namn, organisationsnummer och registrerings bevis klart. Och några knapptryck senare var resten inklickat. Minns de fruktansvärda blanketterna……

Vad ska det nya företaget syssla med? Återkommer om cirka en månad med det :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>