Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 31 januari 2015

Jag har ingen ”succé story” att berätta

Audience Listening To Presentation At Conference

150 nyföretagare eller blivande företagare samlas till en informationsdag från myndigheter, Starta Företagaren i Malmö. Det är toppen, nåt liknande fanns inte när jag startade för 21 år sedan. Det var mycket att gissa sig fram till samt att myndigheters bemötande till en okunnig företagare kunde varit något trevligare.

Förmodligen en hel del korvstoppning och tråksaker som momssatser och deklarationer, men dock nödvändiga. Förhoppningsvis en del skojiga saker om marknadsföring och affärsidéer också. Jag är inbjuden som inspirationsföreläsare i rollen som företagare. På 20 minuter ska jag göra vad jag kan för att ge en positivitetsinjektion till nyföretagare. Ska jag berätta min successtory? Oh, no, jag har ingen sucesstory att berätta. Jag berättar istället om vår totala katastroföppning här för snart 13 år sedan, hur vi tog oss upp från katastrofen och vad vi lärde oss av det. Jag tror att inspiration inte enbart kommer från de lyckliga sagorna som händer så få, inspiration kommer även från  händelser där både misslyckanden, felsatsningar och tankevurpor får vara en del. Jag tror att man måste våga göra felen för att bli bättre, men också inse vilka de var och  dela med sig av dem.

Jag blir själv peppad och inspirerad av de här 20 minuterna. Kanske för att jag är stolt över att vi trodde så mycket på det vi ville med vår verksamhet och för att jag vet hur det var då och jag vet hur det är nu. Om jag inte hade trott så mycket på att vi skulle fixa det här så hade jag fortfarande suttit på kökstrappan och gråtit som jag gjorde den där katastrofkvällen.

1 kommentar till Jag har ingen ”succé story” att berätta
  1. Anna Fällbom skriver:

    Vad kul att läsa! Jag har också saknat dom lite mer verkliga historierna, inte bara framgångssagorna. Skriver själv på en blogg om min uppstart med alla tankar, känslor, roliga saker, jobbiga saker och alla praktiska ting man ska igenom. Kul att ha för egen del och förhoppningsvis till hjälp för andra starters.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>