Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 21 februari 2014

Mentorn ger mig ångest

COLOURBOX1575003_41943r

Det är en speciell sak att ha en mentor. Men det kommer med enn helt egen uppsättning förväntningar att hantera.

Under förra året och det år som kommer har jag fått förmånen att ha mentorer genom de ledarskaps- och styrelseprogram som jag går. Vilken möjlighet att få dryfta tankar och problem med en så kvalificerade personer – det känns verkligen lyxigt!

Inför första mötet kommer dock tvivlen. Vad har jag egentligen att säga? Tänk om han blir uttråkad och känner att han kastar bort sin tid? Vad kan jag ge honom i utbyte mot hans dyrbara tid och erfarenhet!?!

Prestationsångesten kommer som ett brev på posten. I nästan allt jag gör har jag stort fokus på att prestera. Jag upplever att jag alltid haft det. I många fall tycker jag det är bra för jag utmanar mig själv och klarar ofta mer än jag tror. Ibland skulle jag dock vilja trycka på off-knappen för prestationen och tillåta mig att ”bara njuta”. Jag har ju fått en fantastisk chans, kan jag inte bara se det som något roligt och positivt? Nej, istället får jag känslan att jag måste ta hand om den här chansen på bästa sätt och inte kasta bort den. Dessutom vill jag inte göra min mentor besviken. Han ställer ju upp gratis!

Nåväl, hur jag än känner så har jag i alla fall min mentor och han har ju ”lovat” att lyssna under det kommande året. Min taktik är därför blunda för min ångest och göra det allra bästa av detta utifrån mina behov och möjligheter. Hans upplevelse av eventuell känsla att han slösar bort sin tid får jag helt enkelt lämna till honom att själv hantera. Jag kan bara hoppas att han finner vårt utbyte lika roligt och intressant som jag. Men som sagt, det är utöver min kontroll och därför ska jag verkligen försöka att inte tänka på annat än det jag kan påverka!

1 kommentar till Mentorn ger mig ångest
  1. Anna Fällbom skriver:

    Rädslor och mod! Fixar vi att hantera det så fixar vi nog det mesta. Hoppas året varit bra med din mentor :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>