Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 6 juni 2013

Miljonärer och medelsvensson

Om skillnaden mellan att ha en formell utbildning eller att låta sin passion styra ens vägval.

Steve Siebold har intervjuat hundratals miljonärer och skrivit boken How rich people think. Jag hittar tre intressanta saker:

”Medelsvensson tror att vägen till rikedom grundas med formell utbildning. Rika människor tror på att förvärva en specifik kunskap. Många av de främsta entreprenörerna och miljonärerna har låg formell utbildning. De har istället samlat sin rikedom genom kunskapsförvärv som de sedan har tjänat pengar på.”

”Medelsvensson tjänar pengar genom att göra saker som de inte älskar att göra. Rika människor följer sin passion.”

”Medelsvensson sätter låga förväntningar så att de inte blir besvikna. Rika människor gör sig redo för utmaningen.”

Jag saknar utbildning, jag följer min passion men bör börja med att göra mig redo för utmaningen för att lyckas skrapa ihop lite fler dollar.

Osorterat: Jag läser mig igenom dotterns bokhylla och siktar in mig på all hennes fantasy. Älskar att så många unga tjejer läser om Katsa i Kristin Cashores De utvalda. Hon är överlägsen alla män i fighter. Hon är fullständigt ointresserad av män och av att gifta sig. Hon avskyr att vara ett objekt. ”Om det finns någon jag vill slå till middagen, klipper jag till honom i ansiktet.” Hon är totalt fri och självständig. ”Den natten somnade hon insvept i en halvtorr filt, trygg i vissheten om att hon kunde överleva var som helst, på egen hand.” Bättre förebild kan inte tjejerna få.

Ser Löparen om killen som bor i en kåta i skogen och allt han äger ryms i en ryggsäck. Lyssnar på Red house painters Katy Song med texten ”without you is all my life amounts to” och Grace Cathedral park med texten ”save me from my sickness”. Börjar sortera bland sommarens läsning. Följande hamnar i läshögen Renata Adlers Speedboat, David Shields How litterature saved my life och Richard Kings How soon is now.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>