Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 6 januari 2015

Mina tre bästa poddtips för entreprenörer

Live In Studio

Nyåret ger mig som vanligt den där känslan att det ska bli bättre nästa år än vad det var förra året. Jag vill hitta någon ny smart strategi om hur jag ska få fler uppdrag eller hitta fler kunder till våra produkter. Helt enkelt den där eviga processen.

Jag är mycket på tåg och på resande fot. Oftast försöker jag få något gjort på resorna, skriva en offert eller förbereda en presentation, men det är inte heller helt ovanligt att jag är ganska trött eller att resan är uppsplittrad med massa byten. Då är poddar det absolut bästa sällskapet.

Här är mina tre favorit poddar på temat entreprenörskap:

Stanfords ecorner har jag följt i många år, oftast mycket bra men ibland riktiga bottennapp. Oftast är det framgångsrika alumniföretagare som kommer till universitetet och omodererat berättar om sin ”resa”. Det är intressant att höra deras berättelse, men ibland saknar jag en duktigt journalist som ställer rätt frågor.

Ett annat starkt varumärke som jobbar med en gratis podd är Harvard Business Review. Den är lite mer analytisk och akademisk vilket gör att den kanske passar bäst om man har ett visst teoretiskt intresse för entreprenörskap vid sidan av det man gör rent praktiskt.

Den tredje är på svenska och ges ut av forskningsstiftelsen ESBRI. De följer den svenska entreprenörskapsforskningen och spelar in presentationer kring nya relevanta iakttagelser. Vill varmt rekommendera avsnittet med Annika Steibler ” Googlemodellen att leda för innovation i en snabbföränderlig värld”, mycket skarpa och värdefulla iakttagelser.

Vad för poddar har jag missat? Kom gärna med input.

1 kommentar till Mina tre bästa poddtips för entreprenörer
  1. Peter skriver:

    Ehandelspodden, startuppodden och DI’s digitalpodden för den som vi hänga med inom det digitala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>