Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 21 december 2013

Några blir arga över inte:n

Som företagare är du en problemlösare. Men vissa kunder tycker att du har en plikt att lösa ALLA problem …

Då och då händer det. Folk ringer upp och är skitsura rent ut sagt för att jag inte erbjuder t.ex. fläskfria kassar, kassar för singlar, glutenfria eller veganska matkassar eller att vi inte kan leverera ute i glesbygden. En del tycker att det är ”dåligt” att man inte kan köpa mjölk från oss samtidigt som man köper en matkasse.

Hur gärna jag än skulle vilja kan jag inte tillgodose allas önskemål. Ibland har jag bara lust att skrika ”gör det själv”, men det gör jag såklart inte. Jag svarar så trevligt jag kan och försöker ta klagomålen med ro. De menar såklart inget illa och deras krav baseras säkert på att de inte förstår vad en affärsverksamhet går ut på. Jag som företagare har ju ingen skyldighet att leverera allt till alla. Om jag gjorde det skulle jag ganska snabbt ha en olönsam affär och tvingas lägga ner. Efterfrågan på veganska kassar är otroligt liten, kassar för singlar är svårt pga för stora förpackningsstorlekar på råvarorna och glesbygdsleveranser skulle kosta alldeles för mycket per leveransstopp för att vi ska kunna erbjuda det och göra det med lönsamhet.

Det är betydligt mer komplicerat än man tror att leverera färdigplanerade matkassar. Det känns inte rimligt att nästan få sig en avhyvling för att vi inte kan erbjuda den i hundra varianter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>