Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 6 januari 2014

Nyårslöftet 2014: Skit i prestigen och gör mer med mindre

Hanna önskar gott nytt och berättar hur hon tänker spendera sitt 2014. Det bir mer fokus, två steg bakåt och en rejäl skjuts i rätt riktning.

11178388835_b7d56ea6_41244a_binary_577402

Foto: Dan Moyle

Jag går in i det här nya året med lätta fötter för jag har efter sju år som egen företagare äntligen lärt mig att fokusera på min kärnverksamhet!

Det finns så mycket roligt som kommer upp under tiden man driver företag. Så många möjligheter och saker man vill testa. Så har det i alla fall varit för mig under mina sju år med Växbo Lin. En egen butik i Stockholm, en sommarbutik i Växbo med kompletterande produkter, ett dotterbolag med produktutveckling av saker som inte är linne, utbyggnad av fabriken och nya maskiner, förtroendeuppdrag i intressanta föreningar och företag etc. Listan kan göras lång och allt har varit roligt och spännande.

Någonstans i djungeln av allt jag vill göra har jag dock insett att min energi inte räcker till allt. Jag måste fokusera på några saker om jag verkligen ska göra det bra och om jag ska börja tjäna pengar och få till en vardag där även familjen får utrymme.

Under 2013 har vi därför rannsakat oss själva, min man och jag, och tagit några för oss väldigt viktiga strategiska beslut. Vi ska för ett tag framåt fokusera på vår absoluta kärnverksamhet – vår fabrik. Inför Årsskiftet har vi flyttat vårt showroom från egna lokaler till Svensk Hemslöjd. De har en fin butik och bra personal och är både duktiga och kunniga på att sälja våra produkter. Dessutom har vi sagt upp vårt avtal för sommarbutiken och får därmed tid över att fundera på produktutveckling och bearbetning av nya marknader för vårt linne som vi bara drömt om tidigare.

Att fatta dessa beslut var svårt, det kändes i början lite som en prestigeförlust, som att vi drog ned på tempot. När jag har smält det, är min upplevelse tvärt om. Det är ju dumdristigt att lägga energi på annat när vi har så mycket att göra i fabriken att vi knappt hinner med och vi känner att det finns stor potential till både nya marknader och nya produkter. Tack vare vår nya fokusering känns min hjärna fri och full av kapacitet för tankar kring fabriken som inte tidigare fått plats. Mitt nyårslöfte för 2014 är alltså att jag ska vara rädd om min energi och satsa den där jag får mest tillbaka – fabriken och familjen.

Välkommen 2014, nu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>