Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 17 december 2012

Sju modiga ger en perfekt start på eftermiddagen

Efter att alltid ha lyssnat på musik när han arbetar, så har David numera svårt att koncentrera sig med harmonier i bakgrunden. Men med ett undantag: här levererar han sina bästa tips för att göra entré efter lunch.

Det var en period, en ganska lång sådan, då jag tyckte om att lyssna på musik när jag arbetade. Så är det inte längre. Jag koncentrerar mig lättare om jag har tyst omkring mig eller hör andra ljud som inte har harmonier, fraser eller text. Kanske beror det på att jag musicerat så mycket. Musiken hamnar inte i bakgrunden, utan jag lyssnar för intensivt.

Men just nu finns det en låt som får mig på så otroligt gott humör. Den skulle kunna vara en bra start på en bra dag. Jag använder den däremot mest som ”välkommen tillbaka efter lunch”-musik när jag håller mina heldagskurser.

Det handlar om Elmer Bernsteins tema till westernfilmen ”Sju vågade livet” och den är bara två minuter lång. Inspelningen jag lyssnar på är i princip en arketyp för westernfilmmusik från 60-talet. De långa filmstråkarna är där, det smattriga brasset och den blyga träblåssektionen. Det är de stora viddernas musik. Man hör hur huvudpersonerna rider fram i galopp på sina hästar bara för att stanna precis framför kameran. De kisar mot solen samtidigt som det upprörda dammolnet lägger sig. Det är perfekt musik att göra entré till.

Jag kan inte låta bli att le brett, slå ut med armarna och känna mig aldrig så generös. Vi ler tillsammans och nickande igenkännande som ett underförstått ”vi sitter i samma båt” tar vi oss an eftermiddagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>