Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 11 februari 2015

Snälla SAS, ge mig SAS Feel

Image of a white passenger plane

Efter många år av resande i jobbet och privat har jag insett något tämligen fascinerande – min hjärna är som mest aktiv 10 000 meter upp i luften. Det är på långa flighter jag fattar många av mina viktigaste beslut och har fått många av mina starkaste insikter. Jag tänker bättre på flygplan. Jag känner mer på flygplan. Jag gillar egentligen inte flygplan men jag börjar upptäcka att de fungerar som ett effektivt verktyg för mig – ett verktyg som för mig framåt mot nästa steg i livet.

Det jag ännu inte har listat ut dock är vad detta beror på. Är det just det faktum att jag befinner mig på hög höjd och därmed känner mig mer manad att ”överblicka” mitt liv? Kan det bero på att själva förflyttningen från en plats till en annan ger mig nya perspektiv? Eller är förklaringen så enkel att det är själva tiden i sällskap med mina egna tankar som gör långa flighter till en så stark upplevelse för mig? Jag vet själv inte svaret men jag vet att långa flighter fungerar som ett afrodisiakum såväl som ett mentalt prestationshöjande medel för mig.

På känslofronten är jag mer närvarande i luften än jag är nere på marken. Jag gråter lättare till filmer när jag flyger. Senast snyftade jag till Mr Magorium’s Wonder Emporium, vilket knappast skulle ske hemma i TV-soffan. Jag ägnar dessutom ofta timmar åt att tänka på de människor jag älskar och de jag har älskat. Jag drömmer och längtar mer ju närmare rymden jag befinner mig.

Jag får också oerhört många, i min mening, bra idéer där uppe bland molnen. Min mobil fylls av anteckningar som senare kan komma att landa i nya marknadsföringsmodeller såväl som nya företagsprojekt. Insikter landar bättre i mig när jag lyfter från marken. Idéer blandas samman och jag får ibland själv svårt att hänga med mina tankar.

Jag älskar de där stunderna men samtidigt tynger de ner mig. Att inte ha wifi och därmed omgående kunna sätta idéer till verket är oerhört frustrerande. Jag får vänta i timmar innan jag kan ta dem vidare och det gör nästan fysiskt ont i mig. De gånger flighten har givit mig en insikt om hur jag behöver förändra mitt liv är smärtan ännu starkare. Jag skulle behöva en livscoach med mig när jag flyger. Om jag får önska skulle alla långflighter erbjuda wifi, livscoacher och privata kontorsytor. Lite som ett drömkontor 10 000 meter upp i luften helt enkelt. SAS borde lansera ett nytt sätt att resa bortom SAS Plus och SAS Go. Snälla ge mig SAS Feel.

Nils von Heijne är delägare och Creative Director på den digitala kommunikationsbyrån Pronto. Han är en flitigt anlitad föreläsare och har startat en rad olika bolag med fokus på den digitala världen – senast som medgrundare till den sociala musikappen OneSong.

2 kommentarer till Snälla SAS, ge mig SAS Feel
  1. Johan Thomas skriver:

    Det slår min Nils när jag läser ditt inlägg att det kanske är just avsaknaden av wifi och människor du är där för att interagera med, tex en livscoach, som gör att timmarna på flyget har en sån magisk effekt. Med det sagt tycker jag SAS Feel låter som ett lysande koncept, men kanske inte just för dig. ;)

  2. Nils Von Heijne Nils Von Heijne skriver:

    Tack Johan, jag börjat inse att du nog har helt rätt i det. Med andra ord borde SAS Feel inte ha wifi ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>