Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 16 februari 2015

Uthållighet- en entreprenörs bästa egenskap?

B74362902

När vi startade vårt bolag så fick vi väldigt ofta höra från äldre entreprenörer och handläggare att uthålligheten är bland det tuffaste. Det tar nämligen alltid längre tid än vad man tror att nå resultat.

Detta var lite svårt att greppa när man precis hade satt igång. Men allt eftersom tiden gick så började vi förstå vad dessa personer menade. Det tar liksom längre tid att börja sälja sin produkt och nå sina säljmål än vad man först trott. I vårt fall var även produkten lite dyrare att tillverka och tog lite längre tid än vad vi hade förväntat oss. Allt detta tillsammans sätter ju såklart uthålligheten på spel. Kommer man att orka vänta på en bättre lön? Kommer man klara av att jobba så många timmar i flera år innan resultaten ökar? Detta är exempel på frågor som man börjar ställa sig själv.

Så hur ska man då lyckas med denna bedrift att ge förtaget den tid som behövs? Om jag utgår ifrån hur jag lyckats klara av detta, så är det viktigaste att man sätter upp mål. Först och främst så sätter man upp ett tydligt ordentligt mål. Oavsett vad det är för mål, så är det viktigt att dessa är sträckta över en längre period. Det blir mer realistiskt att nå det stora målet om man har lång tid på sig. Då ges också möjlighet att sätta ett högre mål utan  stora begränsningar, något som skapar motivation hos både mig och mina medarbetare.

Men hur ska man då orka kämpa mot detta långsiktiga mål?  Det som jag tycker är en viktig del för att hålla uppe motivationen, är att tillsammans med det stora målet sätta in flera mindre delmål för perioden. För varje delmål man lyckas genomföra känns det stora målet lite närmre.

En annan typ av drivkraft som uppkommer när man jobbar på detta sätt är hur man plötsligt ser värdet av den tid man lägger ner.  Man ser väldigt tydligt att ju mer tid man läger ner desto snabbare når man ett resultat. Därför blir det så viktigt att man använder sin egen tid på rätt saker. För om man gör det så är det både roligare och lättare att hålla ut. Oron kring uthålligheten blir då inte lika påfrestande och man trivs med stunden och det man håller på med.

 

 

Peter Arneryd

 

Jag är Peter Arneryd, grundare till varumärket Nerdy By Nerds, där jag arbetar som Marknadsförings- och Säljchef

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>