Annons
Annons
Annons
Annons

Publicerat: 4 juni 2013

Varför blir jag ”the bad guy” när andra slarvat?

När en arrangör ignorerar mina tydliga krav och förvandlar dem till ”klagomål” är måttet rågat.

Jag fick en förfrågan om att prata på en debattdag. Jag svarade så som jag alltid gör, ”Jag kommer gärna om jag får arvode och om det endast är ett panelsamtal, dvs inget eget anförande”. Ingen bekräftelse på detta mail kom. Däremot så kom det en trycksak på posten där mitt namn stod. Dessutom fanns där ett handskrivet kort med info om att jag skulle förbereda ett fem minuter lång tal. Jag var alltså enligt dem redan bokad och klar, trots att jag inte hade fått nån bekräftelse. Detta stämde heller inte med mina ”krav” på att jag inte talar själv utan bara sitter i en panel. Mina klagomål hos dem slutade med att jag blev det the bad guy. Bland annat för att arrangören själv hade deltagit i ”hundratals debatter” och hon hade aldrig varit med om att deltagarna inte inledde med eget anförande. (Jag har aldrig varit med i en debatt där jag måste inleda med att tala själv. För att jag tackar nej till sådana.)

Sedan fyra år driver jag en eventbyrå. Vi ordnar debatter flera gånger per termin. Hade ovan inträffat med nån av våra kunder och vi hade klantat oss så pass mycket hade det slutat med total katastrof där vi inte fått ut vårt arvode och vi hade blivit extremt mycket bad guy. Slutsats: vad jag än gör så blir jag the bad guy.

Osorterat: Läser Keith Ridgways Hawthorn and child. Där finns ett par som har en anteckningsbok i en låda i köket där de skriver till varandra, de skriver om saker de vill göra i sängen, om hur mycket de tycker om varandra. Ridgway skriver väldigt annorlunda på ett fantastiskt sätt. Han skriver bland annat ”I WILL FUCKING KILL. YOU FUCK.” Det hade aldrig passerat utan en bock i kanten av den average bokredaktören.

Läser The great Gatsby om åren efter 30. ”Thirty – the promise of a decade of loneliness.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>